joten ei kun leipomaan. Olin jo tehnyt täytekakkupohjan Onni-pojan 2-vuotisjuhliin ja täyttänyt kaksi isoa voileipäkakkua ja perjantaina sitten tyttäreni kanssa vietiin kyseinen urakka loppuun (Anna toteutti kakkujen tärkeimmän osan eli koristelun, itsellä ei riitä mielikuvitus/kärsivällisyys moiseen). Täytekakkuun laitoin täytteeksi omenahillo-vaniljarahkaseosta (maustamatonta rahkaa purkillinen, pussillinen vanhan ajan vaniljakastiketta (BlåBand) ja purkillinen vaniljajogurttia sekoitetaan ja lisätään omenahilloa maun mukaan). Kakun kostutin 7upilla ja levitin ohuen kerroksen omenasosetta ennen hillorahkaseoksen levittämistä. Kakun kuorrutus on Floravispiä, johon lisättiin hieman tomusokeria ja ne muut jutut onkin sitten ihan Annan omaa toteutusta ja täytyy sanoa, että todella upeita.

Joten oli vähän "takki tyhjä" leipomisen suhteen ja kun tyttären porukat lähtiessään sanoivat, että me tullaan sitten sunnuntaina...mä tajusin, että täytyy leipoa...

No, onneksi olin löytänyt Hellapoliisilta mielenkiintoisen ohjeen ja päätin tehdä sellaisen, nimittäin jäätelöllä täytetyn kakun. Ohjeessa oli käytetty samanlaista kakkuvuokaakin kuin minulla on, niin oli jotenkin kotoinen olo.

Täytteeseen käytin vaniljajäätelön tilalla vanilja-suklaarouhejäätelöä ja laitoin vielä jäätelöosan keskelle Onnin kakusta tähteeksi jääneen omenahillon.

582808.jpg

Eli tähän tuli vielä päälle jäätelöä ja kakun kanneksi siitä leikattu pohjaviipale. Tai siis kakun pohjaksi... Kakku on nyt pakastimessa odottamassa huomista. Saattaa olla, että kuorrutan kakun vielä synttärikakkuni suklaakuorrutuksella, mutta sen päätän sitten huomenna. Toivottavasti muistan ottaa valmiista kakustakin vielä kuvan.