kummipoika täytti 12 vuotta ja tapana on ollut, että kummitäti tekee kakun. Tällä kerralla täytyi tehdä kaksi kakkua, kun kummipoika ihastui tuohon raparperivalkosuklaatuorejuusto-juttuun, mutta äitinsä halusi kuitenkin sen perinteisen kermakakun. Kermakakkuun tein 5 munan pohjan ja täytteeksi tuli lettuhilloa, ohut kerros vadelmamoussea (blåband) ja rahka-mansikkahillo-pakastemansikkaseos liivatteilla hyydytettynä. Kostutus hunajalla makeutettua sitruunamehua. Päällinen ihan vain flora vispiä (ei meinannut millään vaahdota tarpeeksi kiinteäksi) ja tummaa suklaata sulatin ja pursotin tuollaisia koristeita ensimmäistä kertaa elämässäni. Käsi vähän tärisi kirjoittaessani (jännityksestä;))

815570.jpg

Nyt pitää kerätä voimia, sillä elokuun lopulla pitää urakoita kakkuja vähän reilummassa määrin, nimittäin 150 hengelle täytekakkuja (hää-sellaisia) sekä vielä liha-ja kalavoileipäkakkuja. Aion yrittää soveltaa sitä suosittua peltileipää voileipäkakkuihin. Onneksi ostin kakkusahan, se tulee nyt tarpeeseen. Testasin sen jo tuota kummipojan kakkua tehdessäni, ja hyvin tuntui sahaavan.