ja kesälomaa. Juhannusviikolla oli kiire tehdä viimeisiä töitä ennen kesälomaa, mutta työnantaja päätti yllättäen keventää...torstaina 19.6.2008 tuli kuluneeksi päivälleen 375 vuotta siitä kun ensimmäinen maanmittari päätettiin lähettää Suomeen ja sen kunniaksi Maanmittauslaitos järjesti tanssit Helsingissä Pasilan virastokeskuksen läpi kulkevalla Aurinkoraitilla. Musiikista huolehti bändi ja tansseja veti mm. katutansseja aiemminkin vetänyt naishenkilö. Omien kiireideni keskellä ehdin parvelta seurata tilaisuutta jonkin verran sekä ottaa muutaman kuvankin.

1713404.jpg

1713403.jpg

Tässä vaiheessa ei tanssijoita ollut vielä ihan pilvin pimein, mutta vähitellen väki kuitenkin rohkaistui.

Itse siirryin vielä takaisin työn ääreen, mapitin vielä viimeisiä tilauksia sekä laskuja odottaen että isäntä pääsisi töistä voidaksemme suunnata Volkkarin nokan kohti Jämsää. No, ehdin mapittaa vielä parikin tuntia, vihdoin 15.30 aikaan pääsin leimaamaan itseni lomalle ja ulos. Isäntä poimi minut kyytiin muutaman minuutin odottelun jälkeen. Matkamme kohti Jämsää alkoi asuntoautollamme (vm.1982Volkswagen LT28D)

1713476.jpg

Tässä volkkari pesussa ennenkuin meni katsastukseen kesäkuun alkupuolella.

Tuusulan kohdalla isäntä totesi, että tuolla olisi ollut karavaani-liike, mutta ei voi enää kääntyä. Minä siihen, että onhan siellä Hyvinkään kohdalla lisää liikkeitä...(vitsinä...). No saavuimme sitten Hyvinkään kohdalle ja sieltähän isäntä sitten kurvasi moottoritieltä pois ja pysähtyi ensimmäisen autoliikkeen kohdalle. Liike oli Best-Caravan ja sieltä löytyi meille uusi menopeli (nimenomaan meille uusi, sillä kyseessä on 15 vuotta uudempi asuntoauto) Fiat Granduca Pegaso 56

1713395.jpg1713399.jpg

Vajaa 2 tuntia siinä kauppoja hierottiin ja siirrettiin tavarat vanhasta autosta uuteen ja niinpä sitten jatkettiin matkaa toisella kulkuneuvolla. Isäntäväki jo soitteli ja kyseli missä asti olemme tulossa ja totesin siihen sitten vain, että Hyvinkäältä löytyi kiinnostava kauppa ja jäimme vähän jumiin. Matka sujui kuitenkin joutuisasti, ei ollut enää ruuhkia ja pääsimme ennen klo 22 perille. Pääsimme heti saunaan ja heitimme talviturkitkin pois Jämsänjärveen. Löylyt olivat todella kuumat ja järvivesi tuntui aivan jäiseltä, mutta ihanaa oli. Saunan jälkeen nautimme "sisäfilettä" ja salaattia sekä makoisat kahvit ja vähitellen alkoikin jo nukkumatti kutsua. Koska tuttavuutemme Granducaan oli vielä varsin tuore, kävimme nukkumaan Kivennavan Tötterötaloon. Unta ei tarvinnut odotella ja nukuimme makoisasti pitkälle yli aamu yhdeksän. Aamupalan jälkeen miehet katsastivat autoa ja me naiset kiertelimme tonttia ja juttelimme, sillä meitä ei nuo autoasiat niin hirveästi kiinnostaneet. Puolilta päivin jatkoimme matkaa kohti juhannusreissumme pääkohdetta Pielavettä. Matkan varrella huomasi, että juhannusaaton lyhyt liikkeiden aukioloaika vaikutti huoltoasemien myyntiin, tankatessamme jouduimme odottelemaan varsin kauan ennenkuin pääsimme maksamaan pelkän polttoaineen, kassalla kun oli jonoa ovelle asti. Kuitenkin itse matkanteko ei kestänyt kauaa, olihan reittimme tullut tutuksi jo monien vuosien aikana. Perille päästyämme pääsimme heti saunaan ja nautimme herkulliset kahvit ihanan voileipäkakun kera. Vähitellen siirryimme kokolle, sillä porukan nuorin oli Väinö, jolla oli ikää vasta n. 7 kk, joten myöhään emme kokkoa polttaneet että kaikki jaksoivat olla mukana.

1713396.jpg

Kokon polttamisen ajan ilmat olivat suotuisat, mutta sitten alkoi vähän ripotella vettä ja siirryimme grillikotaan jatkamaan iltaa. Grillasimme makkaraa ja nuoriso innostui herkuttelemaan tuorejuusto täytteisillä grillatuilla herkkusienillä, jotka olivat myös maukkaita. Nukkumaan vetäydyimme asuntoautoomme melko varhain, sillä seuraavana päivänä oli edessä kotimatka eli yli 500 km ajettavaa. Tämä siksi, että BäckSetillä oli bänditreenit ja sunnuntai oli ainoa mahdollinen kaikille sopiva päivä. Hyvin maittoi uni uudessakin autossa ja hyvin levänneenä aloitimme puoliltapäivin kotimatkamme. Kotona olimme vaihtelevien kelien (hohtavaa auringonpaistetta ja ukkosilman kaatosadetta) jälkeen siinä klo 19 aikoihin.