tosin bändin pojat sekä kuuntelemassa ollut tuleva hääpari saivat "vain" tuoreita puusteja, kun kakkua en ollut ehtinyt vielä täyttää siinä vaiheessa kun kahvia piti jo laittaa. Illalla sitten tarjoilin kakkua ja kahvia väsyneinä Nummirockista palanneelle nuorisolle eli Matsille, Niinulle sekä Marialle. Nuoriso tuli katsomaan "Tuskamobiilin" tilalle hankkimaamme asuntoautoa. Nuoriso on ollut kaksi viimeistä vuotta Tuskafestivaaleilla Volkkarilla ja ristinyt sen Tuskamobiiliksi. Olivat vähän pettyneitä vaihtoon.

1713402.jpg

Kakkupohja tavallinen 4 munan kakku, täytteenä mansikkarahkafloravispiseosta liivatteilla hyydytettynä ja ylösalaisin koottuna. Päällä floravispiä sekä mokkakermaa pursotettuna, lisäksi vähän suklaata raastettuna.

Tavallaan kakku oli myös lomani alkamisen kunniaksi, kolmen viiko loma alkoi juhannuksen jälkeen. Tosin alkuloma kului kaikenlaisten juoksevien asioiden hoitamisessa ja pitipä vielä torstainakin mennä Hyvinkäälle asti, sillä uusi automme vuoti öljyä. No, sekin saatiin korjatuksi, mutta koska nuoriso lähti jo torstaina ajoissa festareille, jäi uusi Tuskamobiili kuitenkin vielä kotiin meidän testailtavaksemme. Teimme testiajon lauantaina Saloon Vuohensaaren leirintäalueelle ystäviemme Sepon ja Marikan luokse (he viettävät kesän asuntovaunussaan siellä). Vettä satoi koko ilta ja yö, mutta autossamme oli lämmin. Kiitos naapuripariskunnan, jotka vaihtoivat kanssamme kaasupulloa, omamme kun olikin yllättäen tyhjentynyt. Toinenkin lomaviikko meni kaikenlaista puuhaillessa, tein sentään viimevuotisen suursuosikin eli raparperivalkosuklaahyydykekakun kun siskoni perheineen tuli kahville.  Vasta perjantaina pääsin aloittamaan suunnittelemani lomatyöt eli matonpesun. Ilma oli lämmin ja aurinkoinen, ei muuta kuin matto hetekalle ja painepesuri töihin. Lauantaina kannoin lähes kuivat matot turvaan mahdollisen sateen alta kuistille. Sunnuntaina innostuttiin siivoamaan puuliiteri sekä varasto. Maanantaina jatkoin matonpesua ja illalla paistelin litran taikinan lättyjä pihamajan kuistilla sähkölevyllä. Muuten hyvä, mutta tehoja ei ollut tarpeeksi, letuista tuli melko vaaleita, mutta hyvin menivät lastenlasten vatsoihin alta aikayksikön, niin ettei edes kuvia ehtinyt ottaa. Nyt on siis meneillään viimeinen lomaviikko tältä erää, syyskuussa pidän vielä viikon, mutta silloin menemmekin sitten varmaan aurinkoon. Kohteenamme on Kreetan Platanias. Syksyyn on kuitenkin vielä aikaa...