eli Suklaahyytelökakku

Pohjana oli vuodelta 1982 Paula-palvelun ruokalehden Kahvinumerosta löytämäni Ullin mukaeltu Sachertorttu

1 muna

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

3 rkl tummaakaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

75 g sulatettua mrg

1 dl maitoa

Muna ja sokeri vatkataan vaahdoksi, sekoitetaan kaikki jauhot ja jauheet keskenään ja lisätään muna-sokerivaahtoon. Sulatettu jäähdytetty mrg ja maito lisätään seokseen. Paistetaan n. 35 min 150 asteessa. Käytin tuollaista 20 cm halkaisijaltaan olevaa kakkuvuokaa, kakkupohjasta tuli melko matala, mutta kun sen halkaisi, niin se sopi hyvin tuollaiseen hyytelökakkuun.

Pohjat kostutettiin vahvalla, sokeroidulla kahvilla. Ja pohjan päälle levitin karviaishilloa ohuehkon kerroksen ennen hyytelöä.

Vuorasin vuoan elmukelmulla. Hyytelöksi löysin sopivan ohjeen jostain blogista (en valitettavasti enää muista kenen, mutta kiitos kuitenkin...)

2 dl suklaakastiketta

2 dl vispikermaa

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä tai 1 rkl liivatejauhetta

Kaada suklaakastike kattilaan, kuumenna, ÄLÄ keitä. Nosta liedeltä ja lisää kaakaojauhe sekä vaniljasokeri ja liotetut liivatteet tai pieneen kuumaan nestetilkkaseen liotettu liivatejauhe. Jäähdytä hieman. Kun alkaa hieman hyytyä lisää seos kermavaahdon joukkoon, sekoita huolellisesti.

Kaada hyytelöseos elmukelmulla vuorattuun kakkuvuokaan kakkupohjan päälle ja laita kakkupohjan toinen puolikas kanneksi, kostutettuna. Laitoin päälle vielä hiukan painoa ja kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään mielellään seuraavaan päivään asti, jolloin kakku kumotaan kakkuvadille ja kuorrutetaan.

Kuorrutteeksi tein seuraavanlaisen seoksen:

2 dl tomusokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

4 rkl vahvaa kahvia

4 rkl sulatettua mrg

Aineet sekoitetaan keskenään ja levitetään kakun päälle. Koristeeksi tyttäreni toi kierrevohveleita, suklaatikkuja sekä after eightiä.

500568.jpg

500570.jpg

500571.jpg

 

ja sitten vielä se Vadelmamoussekakku

Kakkupohjana se normaali, jonka olen jo aiemmin kertonut. Paistoin sen 3 litran vuoassa halkaisija jotain 22 cm. Jaoin pohjan kolmeen osaan ja kasasin taas elmukelmulla vuorattuun vuokaan. Pohjat kostutin spritellä ja Pirkan lemon limellä. Täytteeksi tuli vadelmahilloa sekä yhteen väliin BlåBlandin vadelmamoussea (oli pieni pettymys, vähän vaisuhko tuote) ja toiseen väliin vadelmarahkahyytelöä, johon tarvitaan:

1 pss pakastevadelmia

2 dl tomusokeria

1 prk rasvatonta rahkaa

1 tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä tai 1 rkl liivatejauhetta

Vadelmat pistin bamixilla soseeksi ja lisäsin tomusokerin, jolloin tuli mukava seos. Tähän lisäsin rahkan sekä pieneen nestetilkkaseen liotetun liivatejauheen. Seos kaadettiin viimeiseksi kerrokseksi kakkuun ja pohja päälle. Kakku taas jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Kuorrutteeksi ihan tavallista Flora vispiä vaahdotettuna ja pussillinen vadelmia ja vadelmien päälle hyytelösokerista kiille.

500581.jpg 500579.jpg