nimittäin broilerista

3 broilerin minuuttipihviä, maustamatonta

2 keskikokoista sipulia

2 isoa porkkanaa

1 iso punainen paprika

½ iso keltainen paprika

½ kesäkurpitsa

2 isoa herkkusientä

muutama rkl rypsiöljyä

mausteet:

valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, pollo-maustetta (ostettu jouluna Lanzarotelta kanamausteena, mutta ei ole ainakaan curryä vaan jonkinlainen maustesekoitus, jossa on sipulia, persiljaa, rakuunaa, fenkolia, salviaa, basilikaa, timjamia, mustapippuria, sitruunan raastettua kuorta ja kangasajuruohoa (nämä näin jälkikäteen sanakirjan avulla suomennettuna) mutta todella hyvän makuista ja juuri broilerin mausteena) sekä muutama kierros Meiran Villi Pohjola-maustemyllystä ja 1-1½ rkl makeaa chilikastiketta ja suolaa.

Ensin kuullottelin sipulit ja porkkanasuikaleet ja siirsin ne kulhoon odottelemaan, lisäsin pannulle paprikat ja kesäkurpitsat, hauduttelin niitä kevyesti. Toisella pannulla ruskistin suikaloidut broilerin minuuttipihvit, maustoin ne sekä lisäsin vielä viipaloidut herkkusienet mukaan ruskistumaan. Paprika-kesäkurpitsa seokseen lisäsin sipuli-porkkanaseoksen ja maustoin chilikastikkeella ja lisäsin hiukan lämpöä ja kaadoin mukaan toiselta pannulta broileri-sieniseoksen ja huuhtelin pannun vielä vedellä sekä kaadoin tämän liemen mukaan ruokaan. Hauduttelin ruokaa vielä kunnes tuntui siltä ettei enää jaksa odotella syömistä (ei kuitenkaan kuin 5-10 min, kunnes olivat sopeutuneet toisiinsa ja kuumenneet). Lisäkkeenä ihan tavallisia kuorineen keitettyjä perunoita ja fetasalaattia. Riisikin sopii mainiosti lisäkkeeksi.

504219.jpg