täynnä virtaa. Paino on pudonnut 12,1 kg ja liikunta on tullut mukaan kuvioon. Käyn aamuisin ennen töiden alkua vetäisemässä sellaisen ½h vesijuoksun ja sen jälkeen onkin sitten varsin pirteä olo. Ja johtuen tuosta painonpudotuskampanjasta en kovin paljoa tee mitään monimutkaisia herkkuja, pääosassa on kevennetyt versiot vanhoista tutuista ruokaohjeista sekä runsaasti kasviksia ja hedelmiä sekä rasvattomia tai vähärasvaisia tuotteita ja ruokia.

Painonvartijoiden ohjeista (Pikaruokaa a´la Painonvartijat) löysin broilerinmaksasta tehdyn kastikkeen (ohje 4:lle)

300 g broilerinmaksaa

1 sipuli

2 porkkanaa (tuli laitettua 3 varsin isoa)

1 paprika

2 tl öljyä

1 tl suolaa

1/4 tl rouhittua mustapippuria

2 rkl vehnäjauhoja

2 dl lihalientä

1 dl ruokakermaa (käytin Floran kevyt ja paksua)

2 tl meiramia

Sulata ja kuivaa broilerinmaksat ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipulit, kuori ja suikaloi porkkanat ja huuhdo ja suikaloi paprika. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää hienonnettu sipuli ja paista kunnes se on läpikuultavaa. Lisää broilerinmaksat ja ruskista ne kauniin värisiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää porkkana ja paprika suikaleet ja ripottele jauhot joukkoon. Lisää lihaliemi ja ruokakerma ja keitä kastiketta pari minuuttia. Mausta kastike meiramilla.

Tarjosin kastikkeen ihan kuorineen keitettyjen perunoiden sekä puolukkasurvoksen ja salaatin kera. 582736.jpg