sillä on parempi olla "rääkkäämättä" itseään kiusauksilla. Normaalit ruoat on tehty päivittäin ja hyvä niin. Mutta ensi sunnuntaiksi tuli tilaus, sukulaispojan rippijuhlien järjestäminen kokonaisuudessaan astioineen päivineen. No hätä, takana on lasten ja lapsipuolten rippijuhlia sen verran että menee rutiinilla vaikka taukoa näissä juhlissa onkin ollut 7 vuotta.

Tarjoamukset ovat ne vakiot eli liha- ja kalavoileipäkakut, pullaa, kuivakakkua, paria lajia pikkuleipiä ja täytekakku. Lauantai kuluu leipoessa ja sunnuntaina aamulla menen paikan päälle ja katan pöydän sekä viimeistelen tarjottavat ja keitän kahvit. Tämä kaikki rippilapsen vanhempien toivomuksesta. Porukkaa tulee suunnilleen 30 henkeä. Piti vähän kiirettä, että sain kahvikuppini ja asettini takaisin, olivat lainassa ylioppilasjuhlissa. Tytär saa taas toteuttaa itseään ja tehdä kahvipöydän kukka-asetelman sekä huolehtia voileipäkakkujen koristeluista sekä täytekakun pursotuksista kuten myös mansikoiden asettelusta kakulle.

Onneksi isäntä on 50-vuotisjuhlissa soittokeikalla lauantaina, joten minulla on ruhtinaallisesti aikaa puuhata leipomusten kanssa koko ilta, ei tarvitse hosua.

Ohjeita ja kuvia tulee sitten aikanaan, tosin voileipäkakut ja täytekakku on jo varmaankin kuvattu aiemmissa juhlissa, mutta en ole vielä päättänyt mitä pikkuleipiä tai kuivaakakkua leivon, niistä siis mahdollisesti ohjeita ja kuvia.