mutta onneksi blogeista löytyy apu. Sitruunamarengin sivuilta löysin herkullisen näköisen raparperivalkosuklaa-tuorejuustotortun kuvan ja sitähän oli pakko kokeilla. Ja täytyy sanoa, että tulipas herkullisen makuinen torttu. Ulkonäkönsä puolesta se ei vedä vertoja esikuvalleen, mutta ei se makua haittaa. Ainoat muutokset tein siinä, että kiilteeseen en käyttänyt liivatetta vaan tein raparperien keitinliemestä ja hyytelösokerista kiilteen ja tuoreiden mansikoiden tilalle vaihdoin pakastetut (ja siksi ulkonäkö jonkinverran kärsi, sillä sulamisilmiö iski) lisäksi en käyttänyt vihreää väriä (koska värit ovat Annalla enkä ehtinyt/viitsinyt niitä hakea). Olen nyt tehnyt näitä kaksi kertaa, viikon välein, kun on vieraita pukannut ja molemmat ovat onnistuneet ja maistuneet hyvin. Joten kiitos Sitruunamarenki!

747615.jpg

747614.jpg

Ensimmäisen tortun kiille oli vihreämpää kuin tämän, mutta siitä en ehtinyt ottaa kuvaa.

Innostuin samalla kertaa tekemään sitä ihanaa peltileipää, jota varsin monet ovat kokeilleet. Alunperinhän Herkku-uuni antoi Pirkko-tädin peltileivän ohjeen, joten kiitokset hänelle. Leipä oli todella maistuvaa ja anoppinikin totesi, että juuri tällaista leipää hänen äitinsä aina teki, kuori tuntuu ja maistuu aivan samalle. Leipä oli myös todella helppotekoinen. Kuvaa siitä ei ole.