leipomisissa, mitä nyt viikonlopuksi piti tehdä syntymäpäiväkakku isännälle, hän kun saavutti tuon maagisen 50 vuoden iän keskiviikkona. Tarkoitushan on juhlia yhteisesti tuossa marraskuussa (itse täytän saman verran helmikuun lopulla), joten mitään varsinaisia syntymäpäiviä ei vietetty. Kakku kuitenkin tuli tehdyksi, sellainen normaali 6 munan kakkupohja, täytteeksi mansikka-rahka-vaniljakreemi-vaniljajogurtti-floravispi-mansikkahillo-liivateseos ja päälle mansikoita hyytelösokerikiilteellä sekä floravispi pursotukset. Kakun kokosin vuokaan ylösalaisin (kuten aiemmatkin hyytelöä täytteenä olevat kakut) ja seuraavana päivänä laitoin päälliset. Anna lisäsi vielä hääkakuista jääneitä kukkasia. Kuva tulee sitten kun sellaisen saan, oma kamera oli autotallissa isännän käytössä.

Kakkupohjasta jäi ohut kerros (innostuin käyttelemään sitä ostamaani kakkusahaa vähän runsaammin) ja kun vielä täytettäkin jäi ylitse, väsäsin sellaisen pienen yllätyskakun. Eli vuorasin pyöreän kulhon kelmulla, levitin kakkupohjan sinne ja kerroksen mansikkahilloa, kaadoin täytteen päälle ja kanneksi kakkupohjan loput. Kelmun liepeet taittelin päälle ja vielä painoksi lautanen. Seuraavana päivänä kumosin koko höskän ja laittelin huipulle mansikan puolikkaita sekä loput hyytelösokeri-kiilteestä ja pursottelin vielä loput floravispistä, ja siinäpä sitten oli vielä yksi kakku.

Noista tulevista 100-vuotisjuhlista, kutsut on tehty ja postitettu, tässä nyt sitten odotellaan lopullista osallistujamäärää (kutsujen perusteella varaudutaan 150 henkeen) ja sitten on vielä 2 viikkoa aikaa tehdä lopulliset laskelmat. Tervetulomaljojen jälkeen on ilmeisesti hiukan puheita sekä pieni katsaus menneeseen eli meidän historiaamme. Me kun olemme olleet yhdessä vasta 10 vuotta, niin kaikille osapuolille ei meidän molempien historia olekaan niin tuttua. Varsinaisesti voisimme siis pitää 110 v juhlat, sillä paria päivää ennen juhlia on meidän yhdessäolomme 10 vuotispäivä.

1071268.jpg

1071312.jpg

Ruokailulla jatketaan, kaloja ja salaatteja löytyy runsaasti, sitten lämminruoka ja jälkiruoaksi olisi kakkukahvit.  Boolia ja olutta sekä siideriä tarjoillaan sitten tämän jälkeen ja nautitaan hyvästä seurasta ja peräti kolmen tanssiorkesterin musiikista sekä parin muun bändin esityksistä.

Näyttää siltä, että tälläkerralla ei tarjottavia voikaan tehdä etukäteen, eli viimeisen viikon viimeisille päiville jää kaikki...no, ovathan ainaskin tuoreita... Onneksi pidän tuon kyseisen viikon lomaa. Vielä pitää käydä tuolla lahden toisella puolella ostosmatkalla ja myös suunnitella miten pöydät koristellaan. Samoin täytyy selvittää mistä vuokrata astiat sekä tarjoilijat ja keittiöapulaiset, mutta uskoisin, että nekin saan hoidettua vähitellen. En ota tästä asiasta mitään paineita...onhan tässä vielä 1,5 kk aikaa. Juhlapaikka on varattu jo tammikuussa.