Hinnaltaan vuoka oli 19,90, paikallisessa Euromarketissa.
Peltileipä nousi mukavasti, mutta sen leikkaaminen voileipäkakkuun oli työlästä. Uusi kakkusahanikin uhkasi sanoa sopimuksensa irti, joten siirryimme isoon sahateräiseen leipäveitseen. Kaikkiaan tein 7 leipää, joista sitten kasasimme 5 voileipäkakkua, 3 liha- ja 2 kalakakkua.
Täytekakkupohjat onnistuivat kertakaikkiaan täydellisesti ja ne oli helppo tehdä. Kakkupohjien viipalointi onnistui kakkusahalla helposti ja niistä tuli tasaisia.
Pienempiin kakkupohjiin meni 10 munaa lisää; 6 munan gluteiniton/sokeriton kakkupohja ja sitten vielä morsiusparille 4 munan pohja. Kaikkiaan sain kulutettua 40 kananmunaa.
Perjantaina aloimme sitten täyttää makeitakakkuja ja teimme sen sarjatyönä, levitimme kaikki pohjat pöydälle ja minä kostutin ja tyttäreni Anna täytti. Päälle tuli mansikoita ja vadelmia (pakasteista) sekä hyytelösokeri, paitsi sokerittomaan kakkuun, johon käytimme sokerittomasta mehusta ja liivatteesta tehtyä seosta (jolle kävi kaksi kertaa köpelösti, yritimme saada sitä hyytymään nopeammin laittamalla kulhon jääkaappiin ja sitten unohdimme sen. Kolmannella kerralla emme enää uskaltaneet odottaa vaan käytimme sen melko juoksevana. Onneksi se onnistui.)
Täytteistä Anna varmaan kertoo enemmän, sillä niiden tekeminen jäi hänen tehtäväkseen.
Voileipäkakutkin tehtiin sarjatyönä, kerralla kostutettiin kaikki, ensin lihakakut ja niiden täyttö ja sitten kalakakut ja niiden täyttö. Täytteet olivat meille jo tutuiksi tulleita, kinkkuseos (tosin tällä kertaa hääparin toiveesta mukaan käytettiin metwurstia) ja italiansalaattia ja kalakakkuun tonnikala-paprika-tilliseos ja kananmuna-kurkkusalaattiseos.
Aikaa kului noin klo 11 tuonne klo 16 asti. Sitten vaan kakut kyytiin ja matkaan kohti juhlapaikan keittiötä. Perillä odotti ikävä yllätys, kakkujen aluslevyt eivät mahtuneetkaan jääkaappiin. Onneksi morsiamen appiukolla oli lisää vaneria ja hän tekaisi uudet levyt, jotka päällystimme foliolla. Ei muuta kuin kakkujen siirto ja Anna aloitti koristelut. Meikäläinen hoiti Flora Vispin vatkauksen, 2 purkkia aina kerralla ja kymmenen purkkia saimme kulumaan. Oltiin varauduttu suurempaan menekkiin, mutta onneksi päiväystä riittää vielä marraskuulle asti. Täytekakkujen jälkeen oli voileipäkakkujen vuoro, niissäkin koristeluvastuu oli Annalla, jostain syystä:). Klo 22 olimme saaneet urakkamme valmiiksi ja kakut olivat kylmässä.
Morsiusparin kakku
Sokeriton/gluteinitonkakku
Kaapillinen voileipäkakkuja
Tällainen urakka tälläkertaa, nyt olisi pari kuukautta aikaa kerätä voimia uutta juttua varten, aiomme nimittäin isännän kanssa juhlia 100-vuotisjuhlia ja niihin pitää suunnitella ja tehdä ruoat ym. tarjottavat reilulle 120 hengelle.
Kommentit