oli menneessä viikossa, sillä piti tehtailla täytekakkuja ja voileipäkakkuja noin 120 hengelle. Viime sunnuntaina aloitin tekemällä 3 kpl 10 munan kakkupohjia sekä 2 "peltileipää" voileipäkakkujen pohjiksi. Peltileivät pakastettiin, mutta kakkupohjat säilyivät hyvin viileässä komerossa isoihin pakastepusseihin pakattuina. Hankin tässä taannoin irtopohjavuoan, johon olen ollut todella tyytyväinen. Vuoan koko on 25x38 cm, sisäkorkeus 6 cm. Vuoan pohjalevy käy tarjottimena, koska siinä on hyvät reunat.

872515.jpg

Hinnaltaan vuoka oli 19,90, paikallisessa Euromarketissa.

Peltileipä nousi mukavasti, mutta sen leikkaaminen voileipäkakkuun oli työlästä. Uusi kakkusahanikin uhkasi sanoa sopimuksensa irti, joten siirryimme isoon sahateräiseen leipäveitseen. Kaikkiaan tein 7 leipää, joista sitten kasasimme 5 voileipäkakkua, 3 liha- ja 2 kalakakkua.

Täytekakkupohjat onnistuivat kertakaikkiaan täydellisesti ja ne oli helppo tehdä. Kakkupohjien viipalointi onnistui kakkusahalla helposti ja niistä tuli tasaisia.

872517.jpg

872516.jpg

872513.jpg

872509.jpg

Pienempiin kakkupohjiin meni 10 munaa lisää; 6 munan gluteiniton/sokeriton kakkupohja ja sitten vielä morsiusparille 4 munan pohja. Kaikkiaan sain kulutettua 40 kananmunaa.

Perjantaina aloimme sitten täyttää makeitakakkuja ja teimme sen sarjatyönä, levitimme kaikki pohjat pöydälle ja minä kostutin ja tyttäreni Anna täytti. Päälle tuli mansikoita ja vadelmia (pakasteista) sekä hyytelösokeri, paitsi sokerittomaan kakkuun, johon käytimme sokerittomasta mehusta ja liivatteesta tehtyä seosta (jolle kävi kaksi kertaa köpelösti, yritimme saada sitä hyytymään nopeammin laittamalla kulhon jääkaappiin ja sitten unohdimme sen. Kolmannella kerralla emme enää uskaltaneet odottaa vaan käytimme sen melko juoksevana. Onneksi se onnistui.)

872514.jpg

Täytteistä Anna varmaan kertoo enemmän, sillä niiden tekeminen jäi hänen tehtäväkseen.

Voileipäkakutkin tehtiin sarjatyönä, kerralla kostutettiin kaikki, ensin lihakakut ja niiden täyttö ja sitten kalakakut ja niiden täyttö. Täytteet olivat meille jo tutuiksi tulleita, kinkkuseos (tosin tällä kertaa hääparin toiveesta mukaan käytettiin metwurstia) ja italiansalaattia ja kalakakkuun tonnikala-paprika-tilliseos ja kananmuna-kurkkusalaattiseos.

Aikaa kului noin klo 11 tuonne klo 16 asti. Sitten vaan kakut kyytiin ja matkaan kohti juhlapaikan keittiötä. Perillä odotti ikävä yllätys, kakkujen aluslevyt eivät mahtuneetkaan jääkaappiin. Onneksi morsiamen appiukolla oli lisää vaneria ja hän tekaisi uudet levyt, jotka päällystimme foliolla. Ei muuta kuin kakkujen siirto ja Anna aloitti koristelut. Meikäläinen hoiti Flora Vispin vatkauksen, 2 purkkia aina kerralla ja kymmenen purkkia saimme kulumaan. Oltiin varauduttu suurempaan menekkiin, mutta onneksi päiväystä riittää vielä marraskuulle asti. Täytekakkujen jälkeen oli voileipäkakkujen vuoro, niissäkin koristeluvastuu oli Annalla, jostain syystä:). Klo 22 olimme saaneet urakkamme valmiiksi ja kakut olivat kylmässä.

872512.jpg

Morsiusparin kakku

872519.jpg

Sokeriton/gluteinitonkakku

872520.jpg

Kaapillinen voileipäkakkuja

Tällainen urakka tälläkertaa, nyt olisi pari kuukautta aikaa kerätä voimia uutta juttua varten, aiomme nimittäin isännän kanssa juhlia 100-vuotisjuhlia ja niihin pitää suunnitella ja tehdä ruoat ym. tarjottavat reilulle 120 hengelle.