osallistujamäärä on vahvistunut 125 henkilöön eli alunperin laatimani suunnitelmat ruokien määrästä (120 henkeä) ovat riittävät. Tänään olin viimeisen päivän töissä ja maanantaista alkaa viikon loma, tai siis mikä loma, varsinainen urakka. Jokaiselle päivälle olen laatinut tehtävälistan, jota myös aion noudattaa.

Aamuisin aion mennä aamu-uinnille (vesijuoksemaan) uimahalliin kunhan isäntä on lähtenyt töihin. Sitten virkistyneenä aloitan hommat. Kakkupohjia pitää tehdä viisi kymmenen munan ja sitten yksi neljän munan gluteiniton-sokeriton-laktoositon. Tosin noihin isoihinkaan kakkuihin emme tunge mitään laktoosillista vaan normaalit aiemminkin käyttämämme täytteet. Saaristolaisleipien tekoa on myös suunnitelmissa, kaikkiaan 6 leipävuoan kokoista, koeleivät jo tein ja sain kaksi niin isoa, että siitä taikinasta tulee juuri sopivasti kolme normaalikokoista. Silakkarullien koe-erä on tekeillä ja mikäli se hyväksi havaitaan, niitä sitten urakoin n. 3 kg fileitä. Sillin teon luovutan sovinnolla ja hankin sinappisillit kaupasta. Graavilohen yritän tehdä itse (tosin taidan hankkia lohen fileerattuna ettemme huku perkuujätteisiin... kalasoppaakaan emme halua syödä tulevaisuudessa mielinmäärin). Kotikaljaa pitää laittaa käymään jossain vaiheessa. Pöytien somisteet on vielä ihan alkutekijöissään, mutta mielikuva valmiista jutuista on varsin selkeä.

Astioiden vuokraus varmistui, otin varmuuden vuoksi astiat ja ruokailuvälineet sekä juomalasit 150 hengelle. Lisäksi vesi- ym. kannuja ja salaatinkastikkeille kannut ja kauhat sekä iso kahvinkeitin, kaikki yhteensä 100 €, ei paha. Haen ne sitten perjantaina puolilta päivin. Luultavasti joudun vielä pyytämään salaatti-ottimia vuokralle, sillä omat ovat aivan liian heiveröisiä.

Tarjoiluastioiden osalta kävi hyvin, yhdistimme Annan kanssa Tupperwaremme (olemme molemmat toimineet aikoinaan esittelijöinä, joten tavaraa on kertynyt) ja koska meillä oli lähes kaikkia tuplat, niin saamme niistä sopivasti molemmille puolille samanlaiset astiat. Laittelin jo valmiiksi kulhojen pohjalle tarralaput, jotta muistamme sitten mitä salaattia tai muuta tarjottavaa kuhunkin kulhoon tulee.

Pakkaseen tein jo 2,4 kg jauhelihaa lihapulliksi ja toinen mokoma odottaa vuoroaan. Ja luultavasti täytyy vielä yksi vastaava satsi tehdä. Kahvia olen ostellut vähitellen ja nyt sitten meni sekin uusiksi, tuo kahvinkeitin kun vaatiikin pannujauhatusta. No nekin on nyt hankittu.

Pääsin tässä jokin aika sitten tukkuun ja olin kuin Liisa ihmemaassa, katseltavaa riitti. Olin jo etukäteen laatinut listan, johon keräsin tarvitsemieni tuotteiden hinnat vertailua varten, sillä eihän tukussa toki kaikki ole edullisempaa, mutta jotkin tuotteet tulevat edullisemmiksi isoissa erissä. Kuten esim. majoneesi, kermaviili, salaatinkastikkeet, herkkukurkkuviipaleet, pakasteet jne. Lisäksi bongasin valmiiksi kuorittuja perunoita 2,5 kg vakuumipakkauksessa. Ostin yhden pakkauksen kokeeksi ja täytyy sanoa, että todella hyvän makuisia perunoita ja sopivan kokoisia. Eli meidän porukat saavat vapautuksen perunateatterista (2-3 kpl x 125 = 250-375 kpl!!). Tukkuun menen nyt tulevana keskiviikkona, ostoslista on jo valmiina.

Huomenna olisi tarkoitus tehdä kakkuja varten jonkinlaista kaulittavaa massaa, tomusokerit, raketti-glukoosit ja glyserolit on hankittu, onneksi Anna hallitsee ne jutut, minä vain seuraan sivusta. Pyykkiäkin pitäisi pestä, onneksi on koneet keksitty ja kaivossakin on vielä toistaiseksi riittänyt vettä.

Olen tässä miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että on se onni, että päätimme järjestää juhlat muualla kuin kotona. Tietystikään emme olisi voineet tuollaista määrää kutsuakaan, mutta vaikka olisi ollut pienempikin porukka, niin olisi se ollut taas hirveää siivousta ja järjestelyä ja pinna olisi ollut tiukalla. Kokemusta moisesta on sillä 1,5 vuotta sitten juhlimme isännän ammattiin valmistujaisia ja siitä viikon päästä Niilon ristiäiset ja molemmat juhlat meillä kotona. Onneksi ilmat suosivat ja ristiäisissä järjestimme kuistille seisovan pöydän ja kaikki pystyivät istuskelemaan pihalla aterioimassa. Mutta kuitenkin koko talo siivottiin lattiasta kattoon ja vielä siltä väliltäkin. Nyt siis pääsee helpommalla kun ei vieraita tule kotiin. Tietysti juhlapaikka pitää olla siivottuna ja pöydät takaisin varastoon kannettuna ja tuolit pinottuina sunnuntaina klo 12 mennessä eli eipä siinä kovin myöhään biletetä, valomerkki tulee 00.30 ja talon pitää olla tyhjä klo 01.00. Eli ei jatkoja vaan kotiin nukkumaan... toivottavasti siis näin, ihan vaan oman jaksamisen vuoksi. Ja nukkumaan sitä pitänee nytkin mennä, että jaksaa huomenna taas toimia. Lisäilen taas juttua kunhan viikko etenee.