kun kerran soppaa tehdään. Viikko sitten tein pitkästä aikaa minestronekeittoa ja siinä kävi sitten kuten lähes aina ennenkin, keittoa tuli runsaasti. Niin runsaasti, että oli pakko vaihtaa isompaan kattilaan, 4 litran kattila kun kävi liian ahtaaksi. Otin sitten suosiolla 10 litraisen ja soppa sitten siinä valmistui. Sitten meitä olikin yhtäkkiä seitsemän henkeä syömässä ja lopulta siirsin syömisen jälkeen keiton lopun sellaiseen 3 litran kattilaan odottamaan seuraavaa päivää, jolloin keitto maistuu vieläkin paremmalta lämmitettynä.

Ohjetta tulee tässä:

1 pkt pekonia

250-300 g kinkkusuikaleita

1 sipuli

4 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa suikaleina

pätkä purjoa

2 tölkkiä tomaattimurskaa

½ pss chilidippikastikejauhetta

kasvisliemikuutio

makeaa chilikastiketta

½ pss (200g) myllynparas keltainen sydänmakaroni

ainakin 2,5 l vettä

360 g suikalekasviksia/juureksia pakasteena

450 g hernemaissipaprikaa

timjamia ja basilikaa

Pekoni saksitaan paistokasariin, lisätään sipulisilppu ja puristetut valkosipulinkynnet sekä kinkkusuikaleet, annetaan ruskistua kevyesti, lisätään porkkanasuikaleet ja viipaloitu purjo, annetaan muhia. Seos siirretään kattilaan ja lisätään tomaattimurskat sekä mausteet (ei vielä timjamia ja basilikaa) ja vesi. Kun seos kiehuu, lisätään makaronit. Annetaan kiehua kunnes makaronit alkavat olla kypsiä (n. 9 min (paketin mukaan)). Lisätään pakasteet ja vettä, mikäli tuntuu tarpeelliselta. Annetaan kuumentua ja nyt sitten lisätään timjami ja basilika. Annetaan poreilla kunnes maistamalla havaitaan keitto kypsäksi ja maut kohdallaan. Tarjotaan hyvän vaalean leivän tai sitten tuoreen ruisleivän tai jopa näkkileivän kera. 

1265164.jpg

1265162.jpg