tuli tehtyä loman aikana. Kaalipataa on aina pakko tehdä sellainen todella iso padallinen ja sitten sitä syödään monta päivää... tosin nyt laitoin yhden osan pakkaseen myöhemmin syötäväksi. Ja se myöhemmin syötävyys olikin sitten jo 20.7. Vietimme viikonlopun Vuohensaaren leirintäalueella ja oli kätevä ottaa jäinen ruokapurkki kylmälaukkuun pitämään muita ruokia kylmänä kunnes leiriydyimme ja kytkimme jääkaapin päälle. Sunnuntaina ryhtyessäni laittamaan ruokaa, kaalipatapurkki oli vielä melko kohmeinen eli hyvin toimii meidän tavallinen kylmälaukkummekin.

1791233.jpg

Mansikkakakkuja on tullut tehtyä melkein urakalla. Siskon mies täytti toukokuussa 40 vuotta, mutta juhlia vietettiin vasta 12.7. Lupauduin tekemään juhliin mansikkakakun.

1791314.jpg

Saman kakun kera juhlistettiin myös Matsin Niinun syntymäpäiviä samalla kertaa.

Kyseinen lauantai osui olemaan säältään täydellinen, aurinko paistoi, mutta ei liian kuumasti. Vietimme koko illan pihalla, juotiin kahvia, syötiin herkullisia voileipiä sekä tuota edellä kuvattua kakkua. Tuire kantoi boolimaljan pöytään ja myöhemmin vielä syötiin grillattua makkaraa sekä runsaasti erilaisia salaatteja. Kaitsu pisti karaokelaitteet kuntoon ja laulettiin karaokea sekä tanssittiinkin, jopa silloinkin kun jäätelöauto ajoi pihalle. Ostosten jälkeen jatkettiin tansseja. Ahvenanmaalta lomalta palanneet Mummi ja Palikin pysähtyivät hetkeksi juhlimaan kanssamme. Illan sitten jo viiletessä ja hämärtyessä lopettelimme juhlinnan ja siirryimme unten maille. Kiitos isäntäväelle mukavista juhlista.