Kaikille hyvää vuoden 2009 jatkoa. Tuli pidettyä hiukan pidempi loma, ainakin bloggailusta. Toki olen käynyt lukemassa suosikkieni blogeja sekä myös monien muidenkin, mutta en vain ole saanut itsestäni sen vertaa irti, että olisin omaa blogiani päivittänyt. Mutta nyt täytyy ryhdistäytyä. Aloitan jouluna tekemästäni kakusta, sillä en ole moista ennen tehnyt. Tein käpykakun, Maku-lehden ohjeiden mukaan, ainoastaan kostutuksen osalta tein muutoksen, meillä ei ollut rommia, mutta käytin päärynäkonjakkia tilalla (Xanteta). Kuorrutukseen tarvittavaa valkoista marsipaania ei kaapissa ollutkaan, mutta onneksi oli keltaista, kyllä siitäkin ruskean sai kaakaolla. En myöskään käyttänyt kuin vajaan pötkön marsipaania. En pahemmin kertonut kakusta etukäteen, tarjosin sen joulupäivänä jälkiruoaksi kun perhe oli koolla. Hyvin kelpasi kaikille, jopa tyttäreni söi sitä (hän kun ei yleensä kakkuja syö). Söi kuulema siksi, ettei se ollut kermakakkua...

Marsipaania olisi ehkä saanut olla enemmän, olisi tuo pinta ollut hieman paksumpi, mutta toisaalta kaikki eivät marsipaanin mausta pidä, joten ehkä tässä oli kuitenkin riittävästi. Makuhan siinä on tärkein. Saattaa olla, että tästä tulee meidän perheen perinteinen joulukakku.